SA MANCAM SANATOS

Publicat în 23. 05. 2012 de Mihaela Manea
Categorie: etwinning

Titlul proiectului eTwinning     SA MANCAM SANATOS
Rezumatul proiectului: Proiectul îşi propune să se ocupe de cunoastere mancarurilor traditionale  din Europa.Ideea principală, precum şi principalele obiective sunt de a identifica alimente  din diferite părţi ale Europei, pentru a compara caracteristicile lor cu partenerii de proiect
Parteneri: scoli gimnaziale,grupe de varsta 11-15 ani
Limba de lucru: lb. engleza
Scop: Proiectul are ca scop însuşirea cunoştinţelor despre stilul de hrana sanatos romanesc  ,dar şi cultivarea sentimentului de admiraţie şi respect faţă de cei ce pregatesc diferite tipuri de mancaruri aranjandu-le cat mai ingenios,;cultivarea gustului pentru frumos şi autentic.
Obiective:-consolidarea cunoştinţelor despre gastronomie
-stimularea interesului pentru  adoptarea unui stil de hrana sanatos
Activităţi:
1.  culegerea de informatii, transmiterea lor prin intermediul e-mailului., fotografierea unor aranjamente gastronomice si transmiterea fotografiilor.
2. filmarea şi transmiterea inregistrarilor, către toţi partenerii eTwinning.
3. realizarea unei mape cu feluri de mancare- transmiterea materialului la toţi parteneriii.
4. elevii scriu un articol online, ziar de colaborare bazat pe subiectul discutat ca o concluzie
Resurse umane:elevi , părinti interesaţi de proiect, cadre didactice, comunitate locală
Resurse materiale: calculator, imprimantă, aparat foto digital,cameră video,
Resurse de timp: martie 2011-ianuarie 2012
Instrumente utilizate: e-mail, blogul proiectului, înregistrari video, fotografii, desene, excursii, alte activităţi practice conferinţe audio, chat, software-ul MP3, alte (Powerpoint, video, imagini şi desene , clase virtuale, ...), publicare web
Rezultate aşteptate: Proiectul va îmbunătăţi abilităţile lor de învăţare, scris si vorbit limba engleză, aceasta va fi o metoda foarte buna pentru elevi de a împărtăşi experienţa lor cu alţi elevi din diferite ţări europene, să se cunoască reciproc şi să devină mai comunicativi, pentru a îmbunătăţi competenţele lor în domeniul TIC; aptitudinile sociale, precum şi capacitatea de a utiliza şi aplica abilităţile de gândire critică.Implicarea în activităţi şi acţiuni de cunoastere a elementelor de traditie gastronomica  locală la alte popoare.descrierea caracteristicilor artei culinare  Europene
Evaluare: utilizarea unor aplicatii WEB cu impact asupra elevilor, , expozitii de fotografie, vizionarea unor înregistrări video.
Instrumentele folosite în cancelaria virtuală :blog,forum,chat,clase virtuale ,arhivă de fişiere,galerie de imagini,wiki;
Colţul elevilor poate folosi diverse modalităţi de comunicare: blog,forum,chat,clase virtuale ,arhivă de fişiere,galerie de imagini,wiki;
Invitaţi  în spaţiul virtual eTwinning pot fi :directorul,consilierul educativ,profesorul de biologie,,profesorul de TIC, şi vor avea dreptul de vizitator
Activităţile proiectului din acest spaţiu virtual eTwinning vor fi publice
 

Ne place să împărtăşim cunoaşterea autentică cu alţii. Dacă şi dvs. vă place, trimiteţi mai departe acest material:

Imi place ideea ta de proiect. Eu am desfasurat in acest an un proiect pe teme culinare.
Poate vom incerca pe viitor o colaborare.
Mult succes,
Elena Chis

Elena Chiş acum 861 zile